Tamas is een 26-jarige pianist wiens passie voor de piano ontstond toen hij zeven jaar oud was. Tamas heeft geen formele opleiding gevolgd aan een conservatorium maar koos ervoor om zijn vaardigheden aan te scherpen en zijn kunstenaarschap te ontwikkelen door middel van privélessen van ervaren docenten, van wie velen les hebben gegeven aan Nederlandse conservatoria. Zijn repertoire bestaat voornamelijk uit klassieke muziek, aangevuld met zijn waardering voor jazz.

In de tijd dat hij in Rotterdam woonde, gaf Tamas met veel plezier huisconcerten en wekelijkse pianolessen, zodat hij zijn talenten kon delen en tegelijkertijd de vaardigheden van aspirant-leerlingen kon stimuleren. In 2020 verhuisde Tamas naar Burgh-Haamstede, Zeeland, waar hij van februari tot september 2022 wekelijkse zondagconcerten gaf in het pittoreske Huize Eigen Wijze.

In april 2022 verwezenlijkte Tamas een van zijn levensdromen toen hij zijn Yamaha-vleugelpiano kocht.

In juni 2022 vestigde Tamas zich in Kortgene, Noord-Beveland, waar hij enkele weken doorbracht met het verbouwen van wat nu zijn nieuwe studio is geworden om te oefenen en op te treden. In dezelfde maand begeleidde hij het koor Zilt bij hun repetities en bij hun eindoptreden in de plaatselijke kerk in Burgh. Tamas trok de aandacht van de gemeente Schouwen-Duiveland, wat leidde tot een speciale uitnodiging om in oktober 2022 op te treden in de kerk in Nordwelle. Zijn vertolking van Gershwins “Rhapsody in Blue” kreeg een staande ovatie.

Sinds april 2023 heeft Tamas zijn wekelijkse concerten hervat en betovert hij luisteraars vanuit zijn huis in Kortgene, waar hij zijn kunsten vertoont op zijn geliefde vleugel. Zijn doel is om betoverende muzikale ervaringen te creëren die het publiek meevoeren naar een wereld vol schoonheid en emotie.