Over Tamas

Tamas is een 26-jarige pianist wiens passie voor piano ontstond toen hij zeven jaar oud was. Tamas koos ervoor om zijn talenten te ontwikkelen door middel van privélessen in plaats van de traditionele route van een formele opleiding aan een conservatorium, waarbij veel van zijn docenten zelf conservatoriumdocenten zijn. Zijn repertoire bestaat voornamelijk uit klassieke muziek, aangevuld met zijn waardering voor jazz.

In de tijd dat hij in Rotterdam woonde, gaf Tamas met veel plezier huisconcerten en wekelijkse pianolessen, zodat hij zijn talenten kon delen en tegelijkertijd de vaardigheden van aspirant-leerlingen kon stimuleren. In 2020 verhuisde Tamas naar Burgh-Haamstede, Zeeland, waar hij van februari tot september 2022 wekelijkse zondagconcerten gaf in het pittoreske Huize Eigen Wijze.In april 2022 verwezenlijkte Tamas een van zijn levensdromen toen hij zijn Yamaha-vleugelpiano kocht. In juni vestigde Tamas zich in Kortgene, Noord-Beveland, waar hij enkele weken doorbracht met het verbouwen van wat nu zijn nieuwe studio is geworden om te oefenen en op te treden. In dezelfde maand begeleidde hij het koor Zilt bij hun repetities en bij hun eindoptreden in de plaatselijke kerk in Burgh. Tamas trok de aandacht van de gemeente Schouwen-Duiveland, wat leidde tot een speciale uitnodiging om in oktober 2022 op te treden in de kerk in Nordwelle. Zijn vertolking van Gershwins Rhapsody in Blue kreeg een staande ovatie.

Van april tot oktober 2023 hervat Tamas zijn wekelijkse zomerconcerten. Hij eindigde met een optreden op het Molenfeest in Kortgene, waar hij het 150-jarig bestaan van de molen herdacht met een programma met onder andere Schumanns Kinderzenen, Debussys Suite Bergamesque en Beethovens Pathetique Sonate.